Proiect de cercetare CNCSIS, programul IDEI

ID_2534 : Abordari noi in proiectarea receptoarelor radio multistandard pentru aplicatii mobile: de la arhitecturi
de sistem la noi topologii de blocuri functionale si scheme de circuit originale
UTCN » ETTI » Catedra BEL » Cercetare
Prima Pagina | Echipa | Obiective | Activitati/Etape | Rezultate | Evenimente | Adrese Utile
  Contact

Proiectul isi propune explorarea unor directii noi in proiectarea receptoarelor radio integrate multistandard pentru gasirea de solutii originale si imbunatatirea celor folosite de sistemele actuale. Aspecte urmarite in special:
  1. Crearea unor modele extinse si a unor programe de analiza la nivel de sistem a receptoarelor radio pentru semnale OFDM (modulatie folosita de toate standardele actuale de radio si TV digitale) care sa permita optimizarea raportului dintre procesarea semnalului in domeniul analogic si cel digital, ducand la variante arhitecturale imbunatatite. Principalele criterii de optimizare sunt aria ocupata si consumul de putere.

  2. Dezvoltarea unor solutii noi, flexibile si polivalente, pentru topologia blocurilor functionale critice din lantul analogic. Se urmareste crearea unor blocuri reconfigurabile, capabile sa acopere o gama larga de specificatii, permitind trecerea de la o aplicatie la alta prin simpla comanda software. O atentie deosebita va fi acordata filtrului analogic de canal.

  3. Propunerea de solutii de circuit, la nivel de tranzistor, care permit integrarea in tehnologii CMOS nanometrice moderne, precum si co-existenta cu circuite digitale in cadrul unui Sistem-in-Cip (SoC).
Pentru fixarea unor repere s-a definit o directie generala pentru acest proiect: proiectarea tunerelor multistandard OFDM integrabile in tehnologii CMOS nanometrice, in cadrul SoC. Insa aceasta nu restrange aria cercetarii, proiectul va realiza un cadru de proiectare pentru receptoare OFDM indiferent de standardul folosit la transmisie. Maim ult, se are in vederea extinderea acetui cadrul de proiectare si la alte tipuri de transmisiuni radio.
Contact: webmaster   © 2009 - Catedra Bazele Electronicii