Evenimente

No events
 

Calendar

Last month October 2022 Next month
M T W T F S S
week 39 1 2
week 40 3 4 5 6 7 8 9
week 41 10 11 12 13 14 15 16
week 42 17 18 19 20 21 22 23
week 43 24 25 26 27 28 29 30
week 44 31
 
 
Circuite si Sisteme Integrate - Program de Studii de Master
Scopul programului PDF Print E-mail

 

Specializarea în “Circuite şi Sisteme Integrate“ pregăteşte studenţii pentru a deveni specialişti in proiectarea sistemelor cu circuite electronice care se regăsesc în aproape toate echipamentele (telecomunicatii, industrial, automobile, medicină, aerospaţiale, etc). Proiectanţii unor astfel de sisteme trebuie să fie calificati atât în tehnologia informatiei cât şi în electronică. Specializarea este astfel deschisă studentilor interesati atât de Inginerie cât si în Tehnologia Informatiei. Odată cu dezvoltarea deosebit de rapidă a tehnicilor si echipamentelor de proiectare, cercetarea in acest domeniu este îndreptată în mod special spre aplicatii, existând foarte putin timp scurs între dezvoltarea inovatiilor si transferul lor spre aplicarea cu caracter industrial. Programul de master îşi propune următoarele obiective majore:

  • Formarea absolvenţilor pentru abordarea unui program de doctorat în domeniul ingineriei electronice şi telecomunicaţiilor;
  • Formarea absolvenţilor pentru integrare în echipe de cercetare;
  • Asigurarea competenţelor necesare pentru angajarea şi integrarea absolvenţilor în firme de electronică şi telecomunicaţii.

 

Competenţe dobândite

Cunoştinţe teoretice

Programare de nivel înalt specifică (limbaj C), cunoştinţe specifice de analiză şi proiectare a circuitelor analogice şi digitale, analiza interferenţelor electromagnetice, analiza fenomenelor termice.

Abilităţi

Simularea avansată şi contextuală a funcţionalităţii sistemelor electronice, proiectarea microsistemelor luând în considerare constrângeri specificate (perturbaţii, regim termic, testabilitate, fabricaţie, etc.);

Deprinderi

Aparatură de măsură şi control specifică aplicaţiilor din electronică si IT, utilizarea programelor dedicate simulărilor avansate, utilizare Mentor Graphics, OrCAD, MatLab, Simulink şi LabView.

 

 

Profesii

Domeniile de angajare conform Catalogului Ocupaţiilor din România – COR (http://www.dsclex.ro/ocupatii/cor1.htm) sunt următoarele:

  • specialiști în informatica;
  • ingineri electronisti în transporturi, posta si telecomunicatii;
  • cadre didactice în învatamântul superior si în învatamântul secundar;
  • cercetători si asistenti de cercetare în informatica, cercetatori;
  • cercetători, ingineri de cercetare și asistenți de cercetare în știinte tehnice, ingineri de cercetare în electronică, transporturi și telecomunicații.

 

Continuarea studiilor

Programul de master este definit în conformitate cu studiile universitare de tip Bologna, în consecinţă absolvenţii pot aborda în continuare studiile doctorale. Pe parcursul derulării activităţilor de cercetare/dezvoltare de la master studenţii pot obţine recomandări privind continuarea studiilor prin doctorat.